Ce se întâmplă?

Surse 443 Views Report Error

  • Watch trailer
  • Server 1
  • Server 2
  • Server 3
A Dangerous Method

A Dangerous Method

Why deny what you desire the most.Sep. 30, 2011Switzerland99 Min.R
Your rating: 0
0 0 votes

Prezentare

În pragul primului război mondial, Zurich și Viena sunt locațiile unei povești sumbre despre descoperiri sexuale și intelectuale. Inspirat după evenimente reale, METODĂ PERICULOASĂ aruncă o privire asupra relației turbulente dintre psihanalistul fără experiență, Carl Jung, mentorul său, Sigmund Freud și Sabina Spielrein, tulburata, dar frumoasa tânără care a intervenit între cei doi. Printre ei, mai apare Otto Gross, un pacient desfrânat hotărât să forțeze limitele.

Pe fondul acestei explorări a senzualității, ambiției și înșelăciunii se pregătește momentul culminant când Jung, Freud și Sabina se găsesc și se despart, schimbând pentru totdeauna chipul gândirii moderne.

METODĂ PERICULOASĂ a fost regizat de David Cronenberg (Eastern Promises, A History of Violence, Crash) după un scenariu al laureatului cu Oscar, Christopher Hampton (Atonement, Dangerous Liaisons), care și-a adaptat propria piesă The Talking Cure pentru marele ecran.

Nominalizata la Oscar, Keira Knightley (Never Let Me Go, Atonement, Pride and Prejudice) joacă rolul Sabinei Spielrein, alături de vedeta în ascensiune Michael Fassbender (Inglourious Basterds, Fish Tank, Hunger și viitorul Jane Eyre, X-Men: First Class și Prometheus) în rolul lui Carl Jung, cu nominalizatul la Oscar Viggo Mortensen (Eastern Promises, A History of Violence, trilogia Lord of the Rings) în rolul lui Sigmund Freud. Vincent Cassel (Black Swan, Mesrine) îl joacă pe Otto Gross și noua actriță canadiană Sarah Gadon în rolul soției lui Jung, Emma.

METODĂ PERICULOASĂ îl reunește pe Cronenberg cu producătorul laureat cu Oscar, Jeremy Thomas, urmând parteneriatul lor la filmele Crash și Naked Lunch. Filmul reunește, de asemenea, echipa de creație a lui Cronenberg, cu care are o lungă istorie de colaborare la filme ca A History of Violence, Eastern Promises și eXistenZ. Asta îi include pe compozitorul laureat de 3 ori cu Oscar, Howard Shore (trilogia The Lord of the Rings), pe directorul de imagine Peter Suschitzky (Star Wars: Episode V), pe scenaristul James McAteer, designerul de costume Denise Cronenberg (The Incredible Hulk), stilistul pentru coafuri și machiaje laureat cu Oscar Stephan Dupuis (The Fly) și editorul Ronald Sanders (Coraline).

METODĂ PERICULOASĂ e co-produs cu London’s Recorded Picture Company, Lago Film, Berlin, și Prospero Pictures, Toronto, în asociere cu Millbrook Pictures, Zurich.

A Dangerous Method
A Dangerous Method
A Dangerous Method
A Dangerous Method
A Dangerous Method
Titlu original A Dangerous Method
IMDb Rating 6.4 100,779 voturi
TMDb Rating 6.3 1,562 voturi

Director

Cast

Keira Knightley isSabina Spielrein
Sabina Spielrein
Viggo Mortensen isSigmund Freud
Sigmund Freud
Sarah Gadon isEmma Jung
Emma Jung
Vincent Cassel isOtto Gross
Otto Gross
André Hennicke isProfessor Eugen Bleuler
Professor Eugen Bleuler
Arndt Schwering-Sohnrey isSándor Ferenczi
Sándor Ferenczi
Mignon Remé isJung's Secretary
Jung's Secretary
Franziska Arndt isBath Nurse
Bath Nurse
Distribuiri0

Lasă un comentariu

Name *
Add a display name
Email *
Your email address will not be published