Ce se întâmplă?

Surse 108 Views Report Error

  • Watch trailer
  • EvoLoad
  • UserLoad
  • Netu
  • StreamTape
  • MixDrop
Eyes Wide Shut

Eyes Wide Shut

Cruise. Kidman. Kubrick.Jul. 16, 1999United Kingdom159 Min.Not Rated
Your rating: 0
0 0 votes

Prezentare

Cruise. Kidman. Kubrick. Trei nume care au asigurat în 1999 suspansul, succesul și speculațiile celui mai controversat film al ultimilor zece ani – Eyes Wide Shut. Interesul enorm stârnit în urmă cu trei ani de la premiera acestui film a fost alimentat de multiple cauze. Pe lângă conținutul peliculei care abundă într-o disecare artistică și deloc gratuită a sexualității și a stilului voyeuristic de mânuire a camerei, Eyes Wide Shut a fost învăluit într-un mister total până la prima proiecție într-un cinematograf. Kubrick a dispus casei de producție Warner Bros să nu permită departamentului de promovare și marketing să divulge niciun amănunt referitor la film, sporind astfel enigma. Distribuirea lui Tom Cruise și a lui Nicole Kidman în rolurile principale – la vremea aceea împreună și formând cel mai sexy și pasional cuplu de la Hollywood – a contribuit din plin la mirajul acestei pelicule. Mai mult, moartea neașteptată a creatorului Kubrik, cu doar câteva săptămâni înainte de premieră, a transformat Eyes Wide Shut într-un film cult, încă înainte de a rula în cinematografe și într-un testament artistic, adulat de unii, hulit de alții, al unuia dintre cei mai mari regizori din istoria filmului.

Inspirat din nuvela de factură freudiană Traumnovelle a lui Arthur Schnitzler, autor vienez contemporan cu părintele psihanalizei, filmul urmărește impasul unei relații a cuplului new-york-ez Harford și disperatele tentative ale soților de a-și învinge frustrările. William (Cruise) un respectat medic și Alice (Kidman) o apreciată directoare a unei galerii de artă au bani mulți și prieteni interesanți, dar le lipsește ceva. Deși nu o conștientizează, neîmplinirea va izbucni brutal la o petrecere aparent onorabilă. William este puternic atras de o tânără pe care o resuscitează în urma unei supradoze, iar Alice este tulburată de un bărbat, expert în seducerea sexului slab. Deși niciunul dintre ei nu va ceda impulsurilor sexuale, William și Alice realizează că viața lor intimă are nevoie de o schimbare radicală. Ei vor începe să vorbească despre fanteziile lor, prilej pentru ca William să afle cu stupoare că fanteziile lui Alice nu-l vizează deloc. Aceasta revelație îi va împinge să experimenteze jocuri erotice demente, defulându-și astfel frustrările de ani de zile.

Excesul hedonist are și părți mai puțin roz. Pentru William noile descoperiri în materie de sexualitate îl aruncă pe o pantă a pierzaniei. Când odiseea sa devine din ce în ce mai promiscuă, iar tot felul de personaje excentrice și maniace sexual se interpun căsniciei cu Alice, punând-o în pericol, William va trebui să-și reevalueze comportamentul. După ce este atras de un grup suspect la o orgie, William își dă seama că pentru el marginea prăpastiei este doar la un pas distanță.

De teama cenzurării unor scene extrem de explicite sexual, producătorii au încețoșat digital anumite secvențe prea artistice.
Filmările la Eyes Wide Shut au durat 400 de zile, iar părerile criticilor după lansarea filmului au fost împărțite. Dacă unii au apreciat ultima creație a lui Kubrick drept o incursiune reușită artistic în universul contradictoriu al acelui obscur obiect al dorinței despre care vorbea Freud, alții au catalogat filmul drept tribulație exagerată pe teme psihanalitice. Divergențele referitoare la adevărata valoare a filmului nu au făcut decât să contribuie la succesul de casă al filmului, publicul venind în număr foarte mare să vadă Eyes Wide Shut.

Eyes Wide Shut
Eyes Wide Shut
Eyes Wide Shut
Eyes Wide Shut
Titlu original Eyes Wide Shut
IMDb Rating 7.4 316,657 voturi
TMDb Rating 7.5 4,316 voturi

Director

Cast

Tom Cruise isDr. William 'Bill' Harford
Dr. William 'Bill' Harford
Nicole Kidman isAlice Harford
Alice Harford
Sydney Pollack isVictor Ziegler
Victor Ziegler
Madison Eginton isHelena Harford
Helena Harford
Leelee Sobieski isMilich's Daughter
Milich's Daughter
Todd Field isNick Nightingale
Nick Nightingale
Sky du Mont isSandor Szavost
Sandor Szavost
Distribuiri0

Lasă un comentariu

Name *
Add a display name
Email *
Your email address will not be published