Ce se întâmplă?

Surse 529 Views Report Error

  • Watch trailer
  • Server 1
  • Server 2
  • Server 3
Hellboy II: The Golden Army

Hellboy II: The Golden Army

Saving the world is a hell of a job.Jul. 11, 2008Germany120 Min.PG-13
Your rating: 0
0 0 votes

Prezentare

În 2004, regizorul și scenaristul vizionar GUILLERMO DEL TORO l-a adus pe HELLBOY, eroul din benzile desenate creat de MIKE MIGNOLA pe marele ecran. Detectivul ocult supermusculos, dotat cu coarne, coadă și atitudine dură a devenit eroul preferat al tuturor, inclusiv al lui del Toro. Din simpatie pentru personaj, del Toro l-a adus în fața publicului de pe mapamond, iar Hellboy a devenit un simbol de istețime practică, dar și un succes comercial.

După capodopera Pan’s Labyrinth, distinsă cu trei premii Oscar în 2006, iată că apare Hellboy II: The Golden Army, ce aduce mai mulți mușchi, arme și mai sofisticate, plus o grămadă de monștri, dar și ceva scandaluri domestice pentru eroul nostru roșu, mare iubitor de pisici. Iar de data aceasta, Hellboy va snopi în bătaie și va tăbăci pieile mai multor ticăloși.

Helboy se luptă de partea binelui ori de câte ori Biroul de Cercetări Paranormale și Apărare (B.P.R.D.) – o organizație strict secretă creată în 1943 de Roosevelt, ce folosește tehnologii secrete, puteri misterioase și o rețea operativă împrăștiată pe tot globul pentru a apăra lumea de răul supranatural – îi cere să îndeplinească o misiune. Cu plăcere ar sta deoparte cu un trabuc și un pack de bere, lângă iubita lui pirokinetica, Liz Sherman (SELMA BLAIR, Legally Blonde, În Good Company) și o droaie de pisici. Dar destinul a avut alte planuri pentru ei.

După ce armistițiul străvechi între omenire și fii originari ai Pământului este încălcat, iadul este pe cale să se dezlănțuie. Din lumea subterană, anarhicul prinț Nuada (LUKE GOSS, Blade II, Unearthed) așteaptă de secole să subjuge omenirea. Planul lui este să trezească o armată amorțită de mașini ucigașe, care să îi readucă ceea ce el pretinde că aparținuse poporului său, toate creaturi magice care vor să fie eliberate. Numai Hellboy poate opri despotul întunecat și salva omenirea de la pieire.

Se întorc, alături de supereroul cu ochi de ambră și iubita lui incendiară, amicul lor amfibie Abe Sapien (DOUG JONES, Pan’s Labyrinth, Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer) și agentul Tom Manning (JEFFREY TAMBOR, Superhero Movie, Arrested Developement.). Celebrul actor John Hurt (Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, V for Vendetta) se întoarce pentru acest din urmă capitol al aventurilor lui Hellboy, în rolul tatălui-surogat al lui Hellboy (și al salvatorului din mâinile naziștilor), profesorul Trevor Broom. Nou pentru spectatori și în echipa fost-clandestină a B.P.R.D. este Johann Krauss, o ființă protoplasmică, rol interpretat în parte de JOHN ALEXANDER (Mighty Joe Young, Gorillas in the Mist: The Story of Dan Fossey) și de debutantul JAMES DODD. Vocea lui Krauss aparține lui SETH MacFARLANE, creatorul succesului FOX, “Family Guy”, și omul a cărui voce se aude în spatele multor personaje din show-ul respectiv.

Setea nemărginită de răzbunare și cruzimea lui Nuada este compensată de bunătatea și grația prințesei Nuala (ANNA WALTON, The Mutant Chronicles, A Girl and A Gun), ROY DOTRICE /Alien Hunter, Amadeus) interpretează rolul tatălui cu inima îndurerată, regele Balor, iar BRIAN STEELE (Hellboy) portretizează aghiotantul prințului, Mr. Wink (Steele joacă mai multe roluri, inclusiv cel al șambelanului Înaltei Curți și al Îngerului Morții).

Hellboy II: The Golden Army
Hellboy II: The Golden Army
Hellboy II: The Golden Army
Hellboy II: The Golden Army
Hellboy II: The Golden Army
Hellboy II: The Golden Army
Hellboy II: The Golden Army
Hellboy II: The Golden Army
Hellboy II: The Golden Army
Hellboy II: The Golden Army
Titlu original Hellboy II: The Golden Army
IMDb Rating 7 261,786 voturi
TMDb Rating 6.7 3,972 voturi

Director

Cast

Selma Blair isLiz Sherman
Liz Sherman
Doug Jones isAbe Sapien
Abe Sapien
John Alexander isJohann Krauss / Bethmoora Goblin
Johann Krauss / Bethmoora Goblin
Seth MacFarlane isJohann (voice)
Johann (voice)
Luke Goss isPrince Nuada
Prince Nuada
Anna Walton isPrincess Nuala
Princess Nuala
Jeffrey Tambor isTom Manning
Tom Manning
John Hurt isTrevor Bruttenholm
Trevor Bruttenholm
James Dodd isJohann Krauss
Johann Krauss
Distribuiri0

Lasă un comentariu

Name *
Add a display name
Email *
Your email address will not be published