Ce se întâmplă?

Surse 264 Views Report Error

  • Watch trailer
  • Server 1
  • Server 2
  • Server 3
The Silence of the Lambs

The Silence of the Lambs

Pentru a intra în mintea unui criminal ea trebuie să provoace mintea unui om nebun.Feb. 01, 1991USA119 Min.R
Your rating: 0
0 0 votes

Prezentare

O tânără agentă practicantă FBI, Clarice Starling este însărcinată cu investigarea unui caz criminalistic deosebit de dificil, „Buffalo Bill“ un ucigaș viclean care produce o serie de crime, ultima ostatică a lui fiind fiica unui senator american. Victimele criminalului căutat sunt femei, de pe care el, din motive necunoscute, desprinde bucăți de piele. Deoarece în investigațiile ei, agenta nu face nici un progres, va recurge la o tactică neobișnuită. La rezolvarea cazului va căuta să folosească cunoștințele lui Hannibal Lecter, un criminal periculos care își devora victimele. Criminalul psihopat Hanibal, care este de profesie psihiatru, poate să se transpună în situația ucigașului urmărit și să prevadă acțiunile lui în viitor. Soarta face ca el să fie singurul care are indicii relevante referitoare la psihopatul aflat în libertate, supranumit Buffalo Bill pentru că obișnuiește să-și jupoaie victimele. Un târg pe muchie de cuțit se impune între fragila Jodie Foster, înterpretând o tânără și ambițioasa agentă FBI și monstrul obsedat, deși amândoi știu că nu pot avea încredere unul în celălalt.

Clarice îl vizitează pe Hanibal în închisoare, psihopatul se arată cooperant, singura lui condiție este ca tânăra agentă să-i dezvăluie, de fiecare dată, ceva din viața ei privată. În decursul investigației, psihopatul descoperă faptul că agenta Clarice suferă din cauza unei traume psihice. Pe când era copil, Clarice a rămas orfană de tată, care a murit într-o acțiune în calitatea sa de polițist. Ea a fugit de la casa unde era crescută de un unchi, cauza fiind abatorul unde se tăiau miei, pe care ea nu-i poate salva, acestea erau zgomotele neexplicabile pe care le aude ea în fiecare seară înainte de culcare. În decursul investigației, Lecter arată o simpatie față de agenta ambițioasă, Clarice. Psihopatul elimină în mod sângeros doi polițiști care-l subapreciază pe criminal și reușește să evadeze după ce în prealabil a ajutat agenta de a elucida cazul „Buffalo Bill“.

Între protagonștii din acțiune are loc un duel verbal, de un nivel psihologic ridicat. Un indiciu important în rezolvarea cazului este larva unui fluture tropical care este găsită în gâtlejul victimei, sau faptul că victimele sunt numai femei corpolente. Din pielea victimelor ucigașul vrea să-și confecționeze o haină proprie. În cele din urmă Clarice îl va descoperi și împușca pe ucigaș, după care va fi chemată la telefon de Hanibal, care a evadat, pentru a-i spune Claricei că și-a luat un concediu.

Filmul a fost un succes major, atât din punct de vedere comercial cât și din punctul de vedere al criticii, reușind performanța reunirii a cinci premii Oscar importante, pentru cel mai bun film, cel mai bun actor (Anthony Hopkins), cea mai bună actriță (Jodie Foster), cel mai bun regizor (Jonathan Demme) și cea mai bună ecranizare (Ted Tally). Acest record a mai fost atins în istoria premiilor Oscar doar de filmul lui Frank Capra “S-a întâmplat într-o noapte” cu Clark Gable, în 1934 și de celebrul “Zbor deasupra unui cuib de cuci” al lui Milos Forman, cu remarcabilul Jack Nicholson, în 1975.

The Silence of the Lambs
The Silence of the Lambs
The Silence of the Lambs
The Silence of the Lambs
The Silence of the Lambs
The Silence of the Lambs
The Silence of the Lambs
The Silence of the Lambs
The Silence of the Lambs
The Silence of the Lambs
Titlu original The Silence of the Lambs
IMDb Rating 8.6 1,325,301 voturi
TMDb Rating 8.3 12,275 voturi

Director

Cast

Jodie Foster isClarice M. Starling
Clarice M. Starling
Anthony Hopkins isDr. Hannibal Lecter
Dr. Hannibal Lecter
Scott Glenn isJack Crawford
Jack Crawford
Ted Levine isJame 'Buffalo Bill' Gumb
Jame 'Buffalo Bill' Gumb
Anthony Heald isDr. Frederick Chilton
Dr. Frederick Chilton
Brooke Smith isCatherine Martin
Catherine Martin
Diane Baker isSenator Ruth Martin
Senator Ruth Martin
Kasi Lemmons isArdelia Mapp
Ardelia Mapp
Frankie Faison isBarney Matthews
Barney Matthews
Distribuiri0

Lasă un comentariu

Name *
Add a display name
Email *
Your email address will not be published